Bestemmingsplan Julianatoren

Na jaren discussiëren en inspraak stond er dus eindelijk het nieuwe bestemmingsplan voor de Julianatoren op de raadsagenda en is aangenomen.

Het zijn de grote en kleine ondernemers die in Apeldoorn vooral zorgen voor het economisch herstel en de werkgelegenheid, daarom hebben de ondernemers altijd een warme plek bij de VVD. De Julianatoren is daarnaast meer dan 100 jaar een belangrijke pijler voor Toeristisch Apeldoorn.

In 1999 is de “update” van het uit 1947 daterende bestemmingsplan gestart.

Dat ging niet zonder slag of stoot, er zijn immers veel belangen, (over)last voor de directe bewoners, wantrouwen van natuur organisaties en de Julianatoren die een goed renderend bedrijf wil zijn. 

In de loop der jaren zijn verschillende plannen en voorstellen langs gekomen, maar sneuvelden voortijdig. Inmiddels is er veel water bij de wijn gedaan door alle betrokkenen, wat heeft geleid tot een “conserverend” bestemmingsplan, wat nu is mag blijven en is bestemd.

Neemt niet weg, dat niemand meer overlast mag hebben dan wettelijk is toegestaan. Binnen dat kader ligt er een taak voor het college van B&W om daar op toe te zien en te handhaven.

De VVD fractie heeft met heel veel betrokkenen gesproken, voor en tegenstanders, die ons ongetwijfeld ook weer weten te vinden als er toch onrechtmatige handelingen voordoen.


PMA: Agendapunt 1; Vaststelling bestemmingsplan Koningin Julianatoren en parkeerterrein http://apeldoorn.raadsinformatie.nl/vergadering/266661
Raad: Agendapunt 5; Vaststelling bestemmingsplan Koningin Julianatoren en parkeerterrein (20-2016) http://apeldoorn.raadsinformatie.nl/vergadering/270770