Frits van der Ley

"Als je iets wilt bereiken, moet je zelf deelnemen aan het proces." 


Mijn naam is Frits van der Ley. Ik ben 54 jaar, getrouwd met Manon, vader van 2 kinderen en opa van 1 kleinzoon. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer en daarnaast ben ik actief in het verenigingsleven en fulltime raadslid! 

In de Apeldoornse politiek houd ik mij bezig met onder andere mobiliteit, ondernemen en sport. Belangrijke thema's! Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin en volgens mijn ouders vroeger was er geen andere keuze dan de VVD! De partij bleek inderdaad bij me te horen, daar kwam ik achter toen ik beroepsmilitair en ondernemer werd. 

Om mij heen zie ik veel dat mensen langs de zijlijn iets roepen. Over onze partij of over de politiek in het algemeen. Ik heb altijd de gedachte gehad dat als je iets wil veranderen, dat je zelf moet deelnemen aan het proces. Zo doe ik dat in het sport- en verenigingsleven en dat wil ik ook voor de Apeldoornse gemeenschap betekenen, door hen te vertegenwoordigen. Ik kan wel zeuren en mopperen, maar dan gebeurt er niets. 

Mijn persoonlijke missie is dan ook om politiek toegankelijker, misschien wel meer sexy te maken. Er zijn mensen die het eng vinden om op donderdagen, wanneer we als raad vergaderen, naar het gemeentehuis te komen! Of roepen: "Ach, jullie praten alleen maar en er gebeurt verder toch niets." Dat vind ik zo jammer! 

Daarom wil ik de komende periode ook actief de boer op. Ik wil in gesprek maken met inwoners en ondernemers en de politicus zijn die luistert naar mensen. Dat klinkt misschien cliché, maar het is de enige manier! Ook wil ik de VVD in Apeldoorn meer glans geven. We zijn goed op weg met een gezellige club mensen. Ooit heb ik de kreet "Zonder Chardonnay, geen VVD" gelanceerd. Dat wil niet betekenen dat we zonder wijn niet functioneren, maar wel dat we naast serieuze politiek ook gewoon een leuke vereniging zijn. Waar we laagdrempelig, met een hapje en een drankje, elkaar leren kennen en waar mensen graag komen. Ik geloof erin dat de rest van vanzelf komt. 

Het leven is immers te kort om er niets van te maken!