Geen windmolens in Beekbergsebroek

"Windmolens moet je plaatsen daar waar het waait!" Staat in het verkiezingsprogramma van de VVD. Op Beekbergsebroek is dat niet het geval. De VVD vindt het dan ook jammer dat de gemeente dit wel een geschikte plek vindt.

Wij zien op die plek liever een andere bestemming. Daarom hebben we geprobeerd daar woningbouw mogelijk te maken. Dit is een van de mogelijkheden die volgens het bestemmingsplan ook kunnen. Als hier windmolens worden geplaatst is dat niet meer mogelijk. Wij vinden dat zonde, want er is een tekort aan betaalbare huizen!

In 2015 is aan de bewoners beloofd dat er geen windmolens in Beekbergsebroek komen, als daar geen voor draagvlak is. Na veel gepraat zegt ruim 80% van de mensen die er wonen tegen de komst van windmolens te zijn. Voor de VVD een belangrijke reden om tegen te blijven.


Belofte maakt schuld

Een belofte doe je niet zomaar. Het is een besluit door de raad en een toezegging van de wethouder. Inwoners horen te kunnen rekenen op beloftes van de gemeente Apeldoorn. Bij NEE uit de buurt komen er geen windmolens.

 

De buurt wil niet, de wethouder wil zijn zin?

Deze week ben ik weer bij een presentatie geweest. DeA en de wijkraden hebben standpunten uitgewisseld. Het zijn erg tegengestelde standpunten.

Op een gegeven moment is er een discussie ontstaan over de betekenis van het woord draagvlak. Dat vind ik spannend. Voor de VVD betekent draagvlak dat de mensen die in het gebied wonen, het er mee eens zijn. De wethouder gaat uitleggen wat draagvlak voor hem betekent.

"Mmmm, niet bepaald vertrouwenwekkend" vinden sommige aanwezigen. De bewoners vinden het jammer dat het debat over een woord gaat. De plannen zijn beoordeeld door de buurt en de mening is glashelder; geen draagvlak, geen steun!


Draagvlak

De VVD heeft alvast wat voorwerk voor de wethouder gedaan. Volgens het "ambtelijk woordenboek" betekent draagvlak: steun! De VVD heeft op alle bijeenkomsten weinig steun gehoord. We kijken uit naar de resultaten van de enquĂȘte en de petitie van wijkraden en bewoners.

De VVD steunt de buurt. We hopen dat andere politieke partijen ook nog weten dat er een belofte is gedaan aan de bewoners van Beekbergsebroek, de Maten, Klarenbeek en andere betrokkenen.

Het waait weinig op de Beekbergsebroek. Om nu, tegen de wil van omwonenden, andere zaken onmogelijk maken door windmolens te plaatsen, vinden we onverteerbaar!


Jenny Elbertsen

VVD Apeldoorn


Voor meer informatie over ons standpunt over windmolens klik hier

Artikel de Stentor: Wijkraad kritisch op plan windmolens bij Apeldoorn

Artikel de Stentor: Enquete Wijkraad: weerstand tegen windmolens bij Apeldoorn groot