Locatieprofielen

De VVD is gerustgesteld over de houding hoe vervolg aan beleid word gegeven in samenspraak met de stad.

Omdat de vorige versie niet doorsproken was met de stad heeft het college van de VVD huiswerk gekregen: Ga de stad in en kom met een voorstel naar aanleiding van een breed gesprek met alle betrokkenen. Die dialoog heeft plaatsgevonden en zowel ondernemers als bewoners waren daar bij aanwezig.

Er is een tussenvorm gekomen waar iedereen tevreden mee lijkt en in elk geval is muziek op het Raadhuisplein nu wel mogelijk. De vraag om de evenementen tot 01.00 uur door te laten gaan wil de VVD graag honoreren.


Tot stomme verbazing van de VVD is verder niet met ondernemers gesproken die het Drakenbootfestival organiseren. Juist daar leidt het profiel tot grote problemen met een festival dat zich lijkt te ontwikkelen tot een evenement met nationale allure. Gelukkig zal dit wel gaan gebeuren.


De VVD heeft het college 9 aanbevelingen mee gegeven waarbij de belangrijkste was. Doe dit niet! Er leek geen probleem te zijn anders dan een gebrek aan handhaving. We lossen met deze profielen niets op en er worden bedrijven benadeelt. Maar nu inwoners en ondernemers er goed uit zijn gekomen is ons verzet niet langer nodig.


Doordat de wethouder kon toezeggen voortaan breed in gesprek te gaan met alle betrokkenen hebben we voor de locatieprofielen gestemd. Balans in levendigheid en leefbaarheid in goede samenspraak met iedereen.


Goed dat de VVD heeft aangedrongen op het gesprek en dat daar andere uitkomsten zijn gekomen!


We houden vinger aan de pols en zullen dit nieuwe beleid beoordelen bij de evaluatie die gepland zal worden!