Besluit uitbreiding Lelystad Airport uitgesteld

De wens snel te openen kan en mag niet ten koste gaan van de omwonenden. Alle belangen moeten serieus worden gehoord en meegewogen en dat is in het verleden onvoldoende gebeurd.


De laatste weken heeft de Apeldoornse VVD en in het bijzonder lijsttrekker Jenny Elbertsen zeer intensief contact gehad met de provinciale, regionale- en de landelijke VVD. Vooral zijn er ook intensieve gesprekken geweest met belangengroepen waaronder ‘red de Veluwe’. We zijn te gast geweest bij Lelystad Airport, bij Teuge Airport en we hebben veel met inwoners gesproken.

Zorgvuldigheid boven snelheid!

De wens snel te openen kan en mag niet ten koste gaan van de omwonenden. Alle belangen moeten serieus worden gehoord en meegewogen en dat is in het verleden onvoldoende gebeurd. Dat heeft het vertrouwen van omwonenden in de overheid ernstig geschaad. Zoals we al eerder zeiden als VVD Apeldoorn: eerst de onderzoeken op orde, duidelijkheid over het geluid en goede communicatie.

Vertrouwen terugwinnen

Nu is het aan de minister om het vertrouwen het komende jaar terug te winnen en te zorgen dat inwoners, ondernemers en onze gasten kunnen blijven genieten van de mooie Veluwe. Jenny Elbertsen, lijsttrekker van de Apeldoornse VVD zal de vinger aan de pols houden met alle betrokkenen zoals recent zeer intensief is gedaan.