Landelijke politiek luistert naar lokale MKB’er

Meerdere landelijke VVD-kopstukken als Klaas Dijkhoff, Uri Rosenthal en Thierry Aartsen kwamen 5 februari langs in Apeldoorn om input op te halen voor het verkiezingsprogramma op het thema MKB. De bijeenkomst is tevens de eerste in een reeks bijeenkomsten die de VVD door het land plant om te komen tot een vernieuwde MKB-agenda.

MKB’ers zijn onmisbaar voor de Nederlandse economie. Zij zorgen bij 4,4 miljoen Nederlanders voor brood op de plank en 71% van de beroepsbevolking werkt voor een MKB-bedrijf. Behalve dat het MKB de motor van de Nederlandse economie vormt, zijn het ook deze ondernemers die zorgen voor een veilig eerste bijbaantje van veel jongeren en het sponsoren van de lokale voetbalclub of hardloopwedstrijd.

Dat de bijeenkomst in Apeldoorn was komt waarschijnlijk door de centrale ligging en goede bereikbaarheid in Nederland en een sterke aanwezigheid van MKB’ers en ZZP’ers in de regio.

Op de bijeenkomst werden met name landelijke thema’s als ontslagrecht, oneerlijke concurrentie door grote (internet)bedrijven en een stimulans op het investeren in personeel besproken. Toch was er ook even ruimte om het belang van toerisme op de Veluwe te benadrukken. Het MKB in deze sector zorgt niet alleen voor veel werkgelegenheid, het zorgt er immers ook voor dat dorpsharten levendig blijven.