VVD bezoekt TOMRA

Met regelmaat brengt de Apeldoornse VVD een bezoek aan Apeldoornse bedrijven. Op 27 januari waren we op bezoek bij TOMRA. We kregen een presentatie en een rondleiding door het bedrijf.

Directeur Rene Hissink en management assistent Rachel Driessen ontvingen ons aan de Laan van Malkenschoten. Voor Tomra is dit inmiddels de derde locatie (de vorige aan de Paramariboweg) in Apeldoorn met de vierde uitbreiding. Begonnen met 17 medewerkers, zijn het inmiddels 117 medewerkers.

Tomra maakt machines om “reverse vending” (inname lege flessen en binnenkort blikjes) mogelijk te maken. Het bedrijf is al 50 jaar wereldwijd marktleider in emballage inname. Het van oorsprong Noorse bedrijf is in 1972 begonnen en sinds 1983 in Nederland vertegenwoordigd. 


De visie van het bedrijf is gericht op hergebruik en het terugdringen van het gebruik van grondstoffen, zij staan voor“Leading the Resource Revolution. Er staan inmiddels wereldwijd 100.000 installaties in meer dan 80 markten en er werken zo’n 4600 mensen.

Die duurzaamheidsvisie voeren ze ook door binnen het bedrijf zelf. De omgeving van het bedrijf is vergroend, er zijn fruitbomen geplaatst, een groen dak, een groot aantal zonnepanelen en er wordt met een aantal elektrische wagens gereden. 


Tomra besteed veel aandacht aan haar personeel, dit is te zin in de lange staat van dienst van veel collega’s.


Na de presentatie werden we rondgeleid door het bedrijf en konden we met eigen ogen zien hoe diverse inname automaten eruit zien, wat de verschillende verwerkingsmethoden zijn en een overzicht hoe uiteindelijk het product hergebruikt wordt. 

Kortom een mooi bedrijf waar we in Apeldoorn trots op mogen zijn.

Namens de VVD fractie, nogmaals dank voor de gastvrije ontvangst.