Frits van der Ley nieuwe fractievoorzitter VVD en Johanne Arink onze nieuwe fractievertegenwoordigster

Tijdens de raadsvergadering vanavond is allereerst Marit Stam benoemd als nieuwe Griffier van de Raad. Namens de VVD feliciteren wij haar van harte en wensen haar veel succes met deze belangrijke taak.  


Frits van der Ley is de nieuwe fractievoorzitter van de Apeldoornse VVD. Hij volgt Max van Oort op,  die de functie tijdelijk heeft waargenomen sinds afgelopen oktober. Omdat de fractievoorzitter van de VVD in Apeldoorn ook vicevoorzitter van de gemeenteraad is en daardoor meerdere neventaken heeft, is het een zware functie. De fractie wil de functie permanent bij Frits leggen. Max: “Met Frits als fractievoorzitter zijn we als fractie klaar voor de toekomst. Frits is warmgedraaid in de Apeldoornse politiek en heeft een groot (ondernemers)netwerk in de gemeente en regio. Ik wens hem veel succes”. Tijdens de raadsvergadering wordt hij benoemd als vicevoorzitter.


Naast deze wijziging is er ook een plek voor een fractievertegenwoordiger vacant. Wij hebben Johanne Arink, tot nu toe de vice voorzitter van het VVD bestuur, bereid gevonden die plek in te nemen. Zij wordt ook in de raadsvergadering als fractievertegenwoordigster geïnstalleerd. We wensen Johanne veel succes met de werkzaamheden voor de VVD.


Het nieuwe fractiebestuur zal door deze wisseling bestaan uit Frits van der Ley (fractievoorzitter) en Soler Berk (vicefractievoorzitter). Samen gaan we aan de slag om het liberale geluid in Apeldoorn te blijven verspreiden.  


Max van Oort

Raadslid VVD