Bezoek Hoge Veluwe

© Frits van der Ley

Bezoek Hoge Veluwe
(Geschreven door Jenny Elbertsen)


We waren samen met onze collega’s van VVD Ede en VVD Arnhem te gast bij Nationaal Park de Hoge Veluwe. Wat een prachtig park om in onze gemeentegrenzen te hebben.

Natuur onderhoudt zichzelf niet vanzelf. Als je het landschap niet onderhoudt zal er als vanzelf bos ontstaan. Dhr. Van Voorst tot Voorst heeft ons, samen met dhr. de Graaf, meegenomen in de uitdagingen en kansen die dit park ons biedt.

En uitdagingen zijn er genoeg! Strijdige regelgeving en beperkingen, die veel van de organisatie met vele vrijwilligers vragen en natuurlijk de grote bedreiging die de wolf vormt voor het natuurlijk evenwicht en daarmee de biodiversiteit in het gebied. In onze raad hebben we hier regelmatig aandacht voor gevraagd en zullen dat blijven doen!

Bij de Veluwe denken mensen vaak aan bossen en heiden. Maar het is ook een gebiedsaanduiding voor de streek waarin wij wonen.
De VVD Apeldoorn heeft in het verleden vaak aandacht gevraagd voor de vele opgaven die in onze gemeente aan de orde zijn als het gaat om wonen werken recreëren en onze economie.
Apeldoorn is geen eiland, de Veluwe niet alleen natuur.

Hartelijk dank voor de warme en leerzame ontvangst!