Cascade (Hoek Deventerstraat - Kanaal-Noord)

Tijdens de politieke markt van 20 juni stond onder andere het bestemmingsplan hoek Deventerstraat/Kanaal-Noord op de agenda. Het plan is om hier “Cascade” te bouwen, een verzameling van hoge en lage woontorens, gelegen in een groene zone. Deze gebouwen komen op de plaats van het voormalige Activerium. 


Apeldoorn heeft een “masterplan” vastgesteld met diverse ontwikkelingen in de “BSK-zone”: binnenstad, station en rondom het Kanaal. Met bouwambities om Apeldoorn te laten groeien en een mix aan geschikte woningen te bieden. Als vervolgens de concrete plannen, zoals deze, ter tafel komen, ontstaat bij veel mensen de vraag: woontorens van 17 verdiepingen, past dat wel bij Apeldoorn? De insprekers, buurtbewoners, vertellen welke impact zij verwachten op hun woonplezier. 


Als VVD Apeldoorn luisteren we natuurlijk naar de bezwaren, maar moeten we ook het belang van de vele woningzoekenden meenemen in onze afweging. Geschikte woningen voor verschillende doelgroepen zijn hard nodig, dus staan we in principe welwillend tegenover deze plannen. Uiteraard vragen we daarbij ook aandacht voor bereikbaarheid, tijdens en na de bouw.